fredag 7. august 2009

August- et bittelite prosjekt

Har lyst til å fortelle litt om kattungen August som ble hentet inn på lørdagen. Han ble funnet i bakgården på det gamle politihuset i Kongensgata. Veldig forskremt og engstelig. Han freste og hylte høyt når folk nærmet seg. Men vi måtte prøve å få fatt i han da en så liten kattunge ikke har så store fremtidsmuligheter alene ute. Vi fikk han heldigvis i bur, men torde ikke å ta i denne skremte og hylende katten. Vi lurte også på hva vi kunne tilby han. Det er mangel på fostehjem og permanente hjem til de aller reddeste kattene. De fleste vil jo han en katt som er kosete og trygg. Det er de færreste som ønsker en "prosjektkatt". Selv om de fleste katter som får tid på seg blir flotte og kosete puser i det rette hjemmet.

Men August ble iallefall tatt med til dyrlege for en sjekk. Han har nemlig et øre som ikke ser helt bra ut og var litt skitten og pjuskete. Dyrlege vår tok han i nakken og fant ut at han ikke var så farlig som han latet som. Og hun var sikker på at dette ikke var en villkatt, men en som hadde blitt dumpet og dermed var veldig redd. Øret hadde en gammel bittskade og det er det ikke noe å gjøre med. Dagen etter fikk vi testet August sammen med barn og det gikk fint. Ikke noe agressjon, men heller passiv og viljeløs.


Nå har han vært i fostehjem noen dager og det går fremover. Han holder seg helst under sofaen eller under sengen. Når i tar han frem knurrer han, men gjør ikke motstand.


På onsdag var det er stor fremskritt! Vi fikk han til å male for første gang. Herlig. Men tror han skvatt litt da han hørte de underlige lydene han laget:)

I går så lekte og spiste han mens vi var i nærheten av han. Det har han ikke gjort de foregående dagene. Kjempegøy!

August skal få være hos oss til han har blitt trygg nok til å flytte til et nytt hjem. Han er maks 10 uker gammel så de skulle være mulig å få han helt trygg. Vi skal holde dere oppdater!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint at lille August har fått det bra! Da vi fant han i bakgården på Skatteetaten var han veldig redd og alene. August var som mange andre skeptisk til skattejegere, men etter at vi satte ut litt vann og mat fant han vel ut at vi ikke var så skumle likevel.

Heldigvis fikk snille Linda fra Dyrebeskyttelsen tak i han ga han en ny sjanse i livet.

Lykke til videre!
Berit

Anonym sa...

Takk for at du varslet Berit!

Hilsen "snille" Linda som er frivillig i Foreningen for Omplassering av Dyr i Trondheim;-)

Men det er nesten det samme som Dyrebeskyttelsen da...